Duurzaam en kwalitatief. Voor minder gaan we niet.

FLOWPLUS ZORGT VOOR UW VENTILATIE

De juiste ventilatie en de EPB-normen

Elk gebouw in België – residentieel of bedrijfsmatig – moet voldoen aan een aantal eisen, de zogenaamde EPB-normen. EPB staat voor EnergiePrestatie en Binnenklimaat. De normering houdt vooral rekening met de energiezuinigheid van een gebouw en de leefbaarheid ervan. De EPB-eisen hangen af van de bestemming van het gebouw (bedrijven hebben andere eisen dan woningen), het type gebouw (nieuwbouw, renovatie) en het jaar dat de stedenbouwkundige vergunning werd uitgereikt. 

Binnen de EPB-normen is ventilatie een belangrijk onderdeel, zowel de ventilatie van je huis als die van je kantoorgebouw of bedrijf. Want om een goede leefbaarheid te creëren binnenshuis, volstaat het al lang niet meer om af en toe een raam of deur open te zetten. Een goed werkend ventilatiesysteem laten plaatsen garandeert in de eerste plaats de toevoer van frisse lucht. Het risico op een CO2-vergiftiging wordt door een goede ventilatie bovendien sterk verminderd, zowel tijdens de zomer als tijdens de winter én met een minimum aan warmteverlies. 

Voor de installatie van een ventilatiesysteem neem je best contact op met een erkend ventilatie installateur. Je Flowplus ventilatie installateur begeleidt je bij je keuze, zorgt voor een correcte installatie van je ventilatiesysteem en is ook bereikbaar wanneer je ventilatie onderhoud nodig heeft. Een ventilatiesysteem laten plaatsen biedt je geen extra premie van je netbeheerder (meer), maar de installatie van ventilatie kan wel worden ingebracht om aanspraak te maken op de totaalrenovatiebonus. 

ONZE MISSIE

Expertise koppelen aan discipline en precisie.

Met de nodige zorg, werken we uw project tot in de puntjes af. Onze specialisten staan tevens ten allen tijd klaar met raad en daad. Nog niet helemaal zeker welke keuzes u gaat maken? Geen enkel probleem. Contacteer ons, praat met ons en laat u overtuigen.

FLOWPLUS: ERKEND INSTALLATEUR

De voordelen van ventilatie

De luchtkwaliteit in Vlaanderen gaat er niet op vooruit. Zeker in en om grote steden zoals Antwerpen, zijn de voordelen van ventilatie niet min en is de filtering van binnenlucht geen overbodige luxe. Een ventilatiesysteem filtert fijnstof en roet, maar ook stuifmeel en pollen waardoor voor mensen met zwakke luchtwegen en allergieën een aangenamer én gezonder leefklimaat wordt gecreëerd. Daarnaast heeft een goede luchtfiltering – ook voor wie geen last heeft van deze zaken – een positief effect op het concentratievermogen en de nachtrust. 

De keuze voor een ventilatiesysteem is best ingrijpend. We raden als ervaren ventilatie installateur dan ook aan om op tijd te informeren naar de mogelijkheden, want elke bouwheer stelt andere eisen aan zijn of haar woning of werkomgeving. Je ventilatiesysteem laten plaatsen garandeert je de juiste keuze voor jouw werk- of leefsituatie. Door je ventilatie te laten plaatsen door een erkend ventilatie installateur, kan je de investering bovendien inbrengen om aanspraak te maken op de totaalrenovatiebonus. 

Flowplus is een ventilatie installateur voor zowel residentiële projecten, kantoorgebouwen als bedrijven in en om Antwerpen en Wilrijk. Contacteer ons voor meer informatie over onze activiteiten. 

Ontdek de verschillende types

Hoewel er vier types ventilatiesystemen zijn, kan je ze globaal in twee groepen indelen. Ontdekt het hier.

 

ONZE AANPAK

Duidelijke communicatie en glasheldere afspraken.

We dragen duidelijke afspraken en open communicatie hoog in het vaandel. Van bij de start van uw project zullen we duidelijkheid schepen doorheen heel onze manier van communiceren. Uw project zullen we met de grootste zorg afwerken.

We luisteren

We luisteren naar u en analyseren uw project om een zo optimaal mogelijk comfort te creëren.

We plaatsen

Onze professionele plaatsingsdienst zorgt voor
een vlugge installatie.

We adviseren

We komen gratis ter plaatse en geven u ons persoonlijk
en technisch advies.

We maken waar

Wij zorgen ervoor dat u zich verder geen zorgen meer hoeft te maken over het project.

We calculeren

We bezorgen u een gedetailleerde en duidelijke offerte op maat. Geen addertjes onder het gras.

We onderhouden

Flowplus zorgt ervoor dat u zich geen zorgen meer hoeft te maken over het onderhoud: daar zorgen wij voor.